In de buurt

Heel dichtbij in de buurt, te voet of met de fiets

Het strand en de promenade in Quarteira op 15 minuten wandelen.

 

Quarteira heeft prachtige stranden.  Enerzijds is er het "natuurlijke" stranden, niet kunstmatig aanglegd in de buurt :

- Praia do Almergem

- Praia da Lagoa

- Praia de Loulé Velho

- Praia do Trafal

- Praia do Forte Novo

 

Verder is er de prachtige dijk en promenade van Quarteira, met de Praia de Quarteira en de Praia Azul, en de beach bars van Vilamoura.  

Langs de promenade van Quarteira zijn er tal van café's en restaurants en vele activiteiten.

 

Fietsen en wandelen in de buurt is fantastisch.

 

Je kunt wandelen vanaf Casa Bela Vida naar de stranden, de dijk  en tot in de jachthaven van Vilamoura.    Eveneens kun je wandelen tot de diverse golfterreinen in de buurt zoals Vila Sol en Vale do Lobo.   

Boodschappen doen kan ook te voet, op 300 meter afstand is er een Lidl met alle verse voedingswaren en met eigen warme bakker.


Leuk om te fietsen is naar de oude vissershaven met authentieke vismarkt, die op 3 km is, of naar Vilamaura met zijn mooie jachthaven, vele restaurants en winkels op 5 km fietsen.

Verder kun je dwars door het natuurgebied Ria Formose 18 km lang tot in Faro fietsen. Zalig!

Ook Loulé is slechts op 10 km afstand, en als je de binnenwegeltjes kent is het zalig fietsen tot in de historische binnenstad.

Winkelen en restaurants.


In Quarteira heb je tal van winkels.

Voor voeding : Lidl op 300 mtr.

Voor alle voeding en huisgerief (zoals grote Carrefours) : Continente.

In het centrum van Quarteira is er een lange autovrije winkelstraat die uitkomt op de vismijn.

Op  4


Voor restaurants :  op 15 minuten wandelen heb je de BJ's Oceanside die op het strand gesitueerd is.   Langs de dijk heel veel resto's, waarvan de toppers zijn : A Gaivota Beach Bar en Coral Tapas.

De beste zeevruchtenschotels en cataplana's zijn te vinden in de Sol e Mar.


Op 5 km afstand, via binnenweggetjes, kom je in Almancil waar je alle soorten winkels vindt en op 10 km heb je Loulé onder meer met zijn prachtige historische overdekte markt.


En verder zijn er de gigantische (en mooie) shopping centra van Loulé : Mar Shopping (met Ikea, Leroy Merlin, Zara Home, Massimo Dute,  en alle top merken),   en Forum Algarve in Faro (onder meer met een Jumbo - Auchan).

Alle info over de streek "Concelho de Loulé", zijn gemeenten, stranden, golf, natuur,  wandelingen, markten, gastronomie, culturele activiteiten, feesten ...   vind je hier :    (ook heel veel mooie brochures)

© Copyright. All Rights Reserved