Tweedaagse naar Evora en Monseraz

Tweedaagse naar Evora en Monseraz

Evora ligt op 220 km afstand,  2u15 rijden.   Het eerste stuk van de weg er naar toe loopt over de bergen van de Algarve,  en dan door de Alentejo tot in Evora.   De Elentejo is een heuvelachtige streek die doet denken aan Toscane. 


Evora is een historische stad (met universiteit) die een bezoek met gids waard is.


In de streek zijn er heel veel wijn domeinen, die je kunt bezoeken.  We raden een boeking en bezoek aan in de  het wijnhuis  HERDADE DO ESPORAO  (op 45 km van Evora). 


Daarna kun je doorrijden naar MONSERAZ ,  een prachtig historisch stadje op de top van een rots, nabij het meer van Alqueva.


Tip : maak een overnachting in Monseraz in het hotel  :  Dom Nuno Turismo de Habitacao

Tip : 's avonds restaurant :  Sabores De Monsaraz


De tweede dag kun je terugrijden via Mertola,  ook zo'n mooi historisch stadje.

Tip : middag restaurant : Evora is na Lissabon de tweede belangrijkste toeristische stad van Portugal. Het is een grote stad met circa 50.000 inwoners. In de oude stad vind je alle belangrijke bezienswaardigheden op een steenworp van elkaar.


De kathedraal, met haar opvallende toren, moet je gezien hebben.  Daaronder ligt de kloostergang en wie even de tijd heeft mag het museum in de kerk niet overslaan.


In de schaduw van de kathedraal zijn de restanten te zien van een Romeinse tempel. Die zou dateren uit de 2e eeuw en is goed bewaard gebleven omdat die in de muren stak van een fort.

Keizer Augustus zou de tempel laten bouwen hebben ter ere van de godin Diana.


Op ditzelfde plein heb je ook die andere niet te missen bezienswaardigheid van Evora: het Convento dos Loios. Dit klooster is omgebouwd tot een Pousada (hotel), maar de kerk wat verderop kan je wel bezoeken (betalend). Het godshuis doet nu dienst als mausoleum voor de familie Melo. Binnen zijn prachtige azulejo's te zien (1711).


De oude stad ligt op een kleine heuvel. Als je naar beneden gaat doe dit dan via de Rua da Republica. Deze straat bereik je via het plein waar de toeristische dienst is gelegen (Praça do Giraldo). Onderweg bemerk je de kerk Sao Francisco. De kerk op zich is niet het hoofddoel van je bezoek, maar wel de 'Capela dos Ossos' of de beenderkapel. De muren zijn er bezet met beenderen en schedels van ca. 5000 personen.


Op het gezellige plein Praça do Giraldo, er zijn vele terrasjes.


Je kunt Evora bezoeken met een gids.  Boek deze wel vooraf :


Évora Genuína Tours

Rua do Alecrim, 7 r/c

7005-420 Évora


Telephone:  +351 969 003 343  Jones Fernandes

E-mail:  toursevoragenuina@outlook.pt

Website:  http://toursevoragenuina.simplesite.com

Prijs  :  90 eur voor 4 personen ,   2,5 uur tourVisit Évora

E-mail: visitevora.portugal@gmail.com   of  luisseco@visitevora.net     Luís Seco

http://www.visitevora.net/en/alentejo-tours-evora/

http://www.visitevora.net/en/evora-guided-tour-walking/

Prijs : 80 eur voor 4 personen,   2.5 uur tour

© Copyright. All Rights Reserved