Wandelen

Wandelen

De Algarve is een streek bij uitstek om wandelingen te maken.


Dichtbij Casa Bela Vida wandel je gewoon tot op het strand op 1.4 km afstand, en zo verder de dijk van Quarteira af tot aan de vijsmijn en dan nog wat verder tot in de jachthaven van Vilamoura.


Er zijn verder ook enkele heel mooie wandelingen in de buurt van Loulé, zoals de Perscurso Pedestre Sete Fontes nabij Querenca Loulé (11.5 km wandeling).


Op 50 km rijden (45 min met de auto), is er de wandeling Percurso dos Sete Vales Suspensos (Seven Hanging Valleys) op de kliffen langs de zee vanaf Praia de Marinha tot in Vale de Centianes (Carvoeiro).  De wandeling is 11.5 km lang en biedt adembenemende uitzichten op de rotskusten en spelonken.


Op 100 km rijden naar het westen kom je uit in Sagres met zijn ruwe rotskust op de Atlantische Oceaan, en een gigantisch prachtig wandelgebied Rota Vicentina.


Belangrijk te vermelden is dat er een volledig bewijzerde wandelroute bestaat van het uiterste westen (Alcoutim) tot het uiterste oosten (Cabo de Sao Vicente) : de Via Algarviana.


In het submenu vind je diverse mooie wandelsuggesties met tips, beschrijvingen en foto's.

Diverse info en links voor wandelingen :

Vilamoura

Rond Loulé

Fonte Benémola -  Querença  Loulé

Barranco do Velho

Amandelbomen route

Seven Hanging Valleys

Via Algarviana

Sao Vicente coast  West Algarve

Stadswandeling Tavira

De Algarve heeft nog een wondermooie natuur met prachtige stranden en bergen, evenals ruwe rotskusten.

Hier onder vind je een overzicht van de mooiste wandelroutes met stafkaarten en beschrijvingen.  Je kunt dit boek in pdf downloaden.

Website beschrijving wandelingen in Portugal en in de Algarve

© Copyright. All Rights Reserved