Barranco do Velho

Barranco do Velho  LLE PR17

Rondwandeling bij Barranco do Velho , 5,5 km

Percursio Barranco do Velho (5,5 km, 1,5 uur)


Startpunt van de wandeling: Barranco do Velho


Je komt in Serra do Caldeirão een mooi gebied in het binnenland van de Algarve met volop kurkeiken en medronho-bomen (aarbei-bomen). Barranco do Velho heeft een destilleerderij waar van de medronho likeur wordt gemaakt. Naast de kurk is de likeur een belangrijke inkomstenbron voor de boeren.


Het is een prachtige, korte wandeling, die start op 500m hoogte met al snel mooie vergezichten. Bij helder weer is de zee goed te zien. U loopt over brede zeer stille zandwegen. U daalt af naar ongeveer 300m hoogte om vervolgens weer langzaam te stijgen. Onderweg zijn her en der bomen, die voor wat schaduw zorgen, zodat de wandeling ook bij wat warmer weer goed te doen is. Onderweg komt u enkele waterbronnen (fontes) tegen, sommige liggen een stuk van de route af; dit voor de wandelaar die graag wat extra kilometers maakt. De route is geel-rood gemarkeerd.


In Barranco do Velho kunt u na de wandeling heerlijk lunchen in het restaurant "A Tia Bia". Op maandag gesloten. Na de lunch kunt u nog naar de kerk lopen, met het kerkhof als het hoogste punt in de hele omgeving. En u kunt eventueel nog een autotocht maken in het binnenland; b.v via Cachopo en Algeria de Cume naar Sante Catarina.


Hoe er te komen.


In Barranco do Velho, rijd hier door tot  je aan de rechterkant het Restaurant "A Tia Bia" ziet. Sla hier rechtsaf. Richting aanwijzer geeft aan Alcoutim, Cachopo, Martin Longo en Montes Noves. 400 m verder staat aan de rechterzijde het informatiepaneel van de route bij het huis J.A.F. Casa dos Cantoneiros" Parkeer hier de auto.


GPS 37˚14’31,491’’N 7˚56’478’’W (punt A op het kaartje)


De wandeling


U steekt de weg over. Hier staat een richtingaanwijzer van de route. De route is duidelijk gemarkeerd en behoeft geen verdere toelichting. De wandeling volgt deels de rood-witte Algarviana route. Aan het einde van de route komt u via de Fonte do Chafariz weer bij de auto terug.


Bron: Casa dos Caminhantes

Tip :  doe de wandeling in de morgen en ga 's middags lunchen in A Tia Bia.

Tipologia : Circular

Distância : Opção A 10Km - Opção B 5,5Km

Duração : aproximada Opção A 3:30h - Opção B 2:00h

Tipo de piso : Caminhos rurais e naturais

© Copyright. All Rights Reserved